Fundraisingevent: Fotowedstrijd Stad vol Contrast

 In Algemeen, Event

Vanaf februari 2020 kan iedereen die foto’s kan maken meedoen met de fotowedstrijd ‘Stad vol contrast’. De stad betreft ’s-Hertogenbosch, het contrast kan iedere tegenstelling zijn die de fotograaf in beeld weet vast te leggen. Via de website www.stadvolcontrast.nl kunnen per deelnemer maximaal 5 foto’s worden geüpload. Vervolgens kan er door het publiek op de foto’s gestemd worden. De foto met de meeste stemmen wordt op 10 mei a.s. samen met 10 foto’s, die door een vakkundige jury zijn geselecteerd, geëxposeerd in het Design Museum Den Bosch. De grote afdrukken worden diezelfde middag tijdens een veiling verkocht. De opbrengst van deze fotowedstrijd komt ten goede aan een lokaal goed doel: Stichting Kameraden.

 

Vakkundige jury

Inzenden van de foto’s kan vanaf februari tot en met 12 april. Daarna selecteert de professionele jury uit alle inzendingen 10 foto’s die volgens hen het beste voldoen aan het thema ‘stad vol contrast’. De jury bestaat uit:

  • Werner van Beusekom, winnaar National Geographic 2019 voor categorie “dier”
  • Albert Verlinde, theaterproducent en presentator, Bosschenaar
  • Timo de Rijk, directeur Design Museum Den Bosch
  • Renée van Leusden, beeldend kunstenaar

 

Voor wie?

Iedereen die wil kan meedoen, zowel amateurfotografen als professionele fotografen. Men hoeft geen inwoner van ’s-Hertogenbosch te zijn, maar de foto moet wel in de gemeente ’s-Hertogenbosch genomen zijn, en voldoen aan de spelregels die op de website www.stadvolcontrast.nl vermeld staan.

 

Goede doel

De opbrengst van deze fotowedstrijd met veiling gaat naar Stichting Kameraden. Deze stichting koppelt 65-plussers aan een groepje van 3 tot 4 jongeren in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. De jongeren komen regelmatig bij de ouderen langs en ondernemen samen diverse activiteiten. Door jong en oud zo met elkaar in contact te brengen, kunnen ze van elkaar leren, elkaar inspireren en zo elkaars wereld groter maken.

Recent Posts
Contact 1184

Wil je een bericht achterlaten of meer weten over Stichting 1184? Stuur ons een bericht!

Start typing and press Enter to search

Pinneke 1184Paaspresentie van 1184