Met een donatie van €250 heeft Stichting 1184 de organisatie van de Driekoningen-intocht in Den Bosch blij gemaakt. Ieder jaar in januari verwelkomt onze stad jaarlijks de Drie Wijzen uit het Oosten: Balthasar, Caspar en Melchior. De Driekoningen-intocht kent een lange traditie in ’s-Hertogenbosch. Al sinds 1935 volgen de Drie Koningen de Bijbelse ster op weg naar de stal in de Sint-Janskathedraal om het pasgeboren Kind hun geschenken aan te bieden.

De Drie Koningen nemen ieder een geschenk mee voor het Kind in de kribbe; goud, wierook en mirre. Om deze oude feestelijke traditie, uniek in Nederland, naar een hoger plan te tillen, is de afgelopen jaren zeer succesvol het concept van het vierde geschenk toegevoegd: Speelgoed dat in goede staat verkeert en wat het ene kind aan een ander kind wil geven.

Ook tijdens de intocht in 2019 worden alle aanwezigen van de intocht gevraagd om verkleed als Koning te komen (met lampion en kroon) en een eigen geschenk mee te nemen. De Speelgoedbank zorgt voor de verdeling van de geschenken. Overigens kan het speelgoed ook al vanaf 7 december worden afgegeven in de Sint-Jan en in de Grote Kerk.

Stichting 1184 draagt graag haar steentje bij aan deze mooie traditie.

Most Recent Projects
Contact 1184

Wil je een bericht achterlaten of meer weten over Stichting 1184? Stuur ons een bericht!

Start typing and press Enter to search